torsdag 29 augusti 2013

Anteckningsblock+ som AKK?

Anteckningsblock+ Anteckna, Rita, Skissa & Skriv på din iPad

Kolla in den här appen i App Store:

Cover Art

Anteckningsblock+ Anteckna, Rita, Skissa & Skriv på din iPad

Apalon

Kategori: Produktivitet

Uppdaterad: 27 aug 2013

56 betyg


Den kostar under 40kr och kan kombinera bilder, tangentbordskrift och handskrift/ritande. Jag har inte hunnit testa själv men tänker spontant akk för vuxna som kan skriva mer eller mindre.
Som ett komplement till talet.

måndag 26 augusti 2013

Om mingel i arbetet

Läser Affärsresenären juni 2013, om att mingla.
Några trick: förbered samtalsämnen och inledningar, presentera dig och fråga var den andre kommer från, ge bra visitkort till dem du vill bli kontaktad av, kom överens om vem som ringer vem när och att avsätta tid efteråt för att verkligen följa upp sina nya kontakter.
Prata i förväg med kollegorna om att inte stå ihop i trygghetsgrupp.





Skickat från Hjälpmedel Västerbottens demo- iPad

lördag 24 augusti 2013

Skyddande skal eller fodral till iPad och Samsung Galaxy SIII

Det dök upp reklam för detta fodral när jag hemmasurfade i morse.
http://www.lifeproof.com/shop/eu_se/
Enligt tillverkaren är det testat för att hålla bättre än militär standard och verkar tåla allt. Jag har inte testat själv.
"

Den militära standarden 810F-516

MIL STD 810 F är den standard som inriktar sig på ett brett spektrum av miljövillkor, medan MIL STD 810F-516 är den del av standarden som specifikt inriktar sig på fall. Standarden kräver att produkten fysiskt och funktionellt ska tåla de relativt sällsynta, icke-repetitiva stötar som den kan utsättas för under hantering, transport och service. Detta kan inbegripa en värdering av materialets övergripande systemintegritet för att garantera säkerheten i en eller samtliga hanterings-, transport- och servicemiljöer.

IP-68

IEL 60529 är standarden för hur väl en anordning skyddar mot att vatten och damm tränger in i kapslingar. IP-68 är den allra strängaste klassifikationen i denna specifikation. Den första specifikationssiffran beskriver skyddet mot främmande fasta föremål. Ett skyddshölje med specifikationssiffran 6 tål exponering mot talk som cirkulerar i luften i upp till 8 timmar utan efterföljande dammintrång. Den andra specifikationssiffran beskriver skydd mot vattenintrång. Ett skyddshölje med specifikationssiffran 8 överträffar alla andra nivåer för vattenskydd och specificeras av tillverkaren. För LifeProof betecknar siffran 8 att LifeProof-skalen tål nedsänkning i vatten till 2 meters djup (6,6 fot) i upp till 30 minuter."