Om den här bloggen

Välkommen till bloggen "Alternativ kommunikation", en blogg om kommunikativa funktionsvariationer och verktyg för att undanröja hinder.
Jag som skriver heter Signe Rejdvik och arbetar som logoped och hjälpmedelskonsulent.
Tidigare har jag varit med i styrelsen för ISAAC Sverige, en förening som arbetar för allas rätt till kommunikation oavsett funktionsnedsättning.
För några år sedan arbetade jag i projekt för Hjälpmedelsinstitutet, om alternativ telefoni med ny teknik. Jag delar gärna med mig av mina kunskaper och har bland annat anlitats av Umeå Kommun, Afasiförbundet, Parkinsonförbundet, Region Västerbotten, Livsmedelsverket och Umeå universitet (utbildningar inom arbetsterapi, logopedi, specialpedagogik och på lärarutbildningen).

Bloggen driver jag på fritiden.

I mitt arbete och i nyhetsströmmen snubblar jag ständigt över intressanta saker som väcker tankar, sånt som vore bra att ha lättillgängligt en annan gång eller som vore bra att tipsa någon om. Inriktningen varierar mycket över tid, scrolla bakåt för att hitta helt andra teman.

Självklart behöver ingen vara rädd att bli omnämnd eller utelämnad, jag skriver inte om mina brukare/patienter och lämnar inte ut arbetsskamrater.

Från början startade jag bloggen för att samla idéer till en uppsats. Jag har även använt den för att sammanställa idéer till föreläsningar och lägga ut material till studenter.
Jag granskar alla kommentarer innan de läggs ut, vilket ibland kan dröja några dagar.
Välkommen hit och välkommen åter!