fredag 17 september 2010

OCR-scanning som app

Teknikutvecklingen är på vår sida - nu finns en fungerande app som gör att man med sin mobiltelefon kan fota en text, få tecknen inscannade med Optic Charachter Recognition och sedan uppläst med svensk fullt begriplig talsyntes.
Det ska bli intressant att se hur diskussionerna kommer gå kring allmän produkt och egenansvar vs att samhället bekostar ett hjälpmedel för att kompensera en funktionsnedsättning.
För en gravt synskadad behövs nog specialfunktioner men en person med rätt bra syn men läs- och skrivsvårigheter skulle troligen klara sig bra med appen utan att behöva använda de specialutvecklade hjälpmedel som finns på marknaden.
Två app-inlägg på raken - jag hoppas få anledning till att skriva fler! Skulle gärna komma med glada nyheter om en perfekt fungerande röstförstärkar-app och en taligenkänning i mobilen som omvandlar tal till anteckningar, gärna korrekturlyssningsbart med talsyntes och så skjuts iväg med mailen/statusuppdateringen på Facebook/Blocketannonsen (som en trimmad Voice Xpress i mobilen) men det är nog för mycket begärt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar