onsdag 24 oktober 2012

Flightmode som barnsäkerhet

Att ha fyrsiffrig kod som lås på iPad och sim-kort hjälpte inte länge, klipska förskolebarnet knäckte den raskt genom att se och komma ihåg helt enkelt. Nu testar jag att sätta iPad i Flight mode, för att hindra åtkomst till de värsta avarterna av youtube, hatar att för många lägger ner för mycket tid på att göra om t ex Pingu eller teletubbies till våld och annat barnolämpligt, på skoj. För barnen klickar vidare från länk till länk och hamnar i vilken skit som helst.
Det skulle kunna tänkas hända att föräldern hackar näringsrika grönsaker till barnens genomtänkta och nyttiga middag och inte ser prick exakt vad som föregår vid iPaden. I vissa familjer. Kan man föreställa sig. Nån gång.
Hoppas nu att jag inte drar barnens uppmärksamhet till det spännande kugghjulet så de börjar trixa med alla möjliga inställningar!
(det går att göra nåt smart i youtube om man vill, göra ett konto och bara lägga dit tillåtna filmer. Så kan man ju också göra som aktiv och härlig förälder, sen när man hackat klart grönsakerna...)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar