tisdag 17 maj 2011

Afasidag på HCN Umeå idag

Åh så roligt och bra det blev. Flera provapårumsvärdinnor, personliga assistenter, logopeder, arbetsterapeuter, hjälpmedelskonsulenter, personer med afasi och anhöriga och även flera andra personer som på olika sätt är engagerade för personer med kommunikationshandikapp.
Vi borde ha kört en likadan dag till när vi ändå förberett allt, det fanns intresse och personer som ville anmäla sig som inte fick plats, så många att det nog skulle räcka till en heldag till om chansen fanns!
Det vore roligt att hinna med en ännu mer dialog/erfarenhetsutbyte/resonerande dag, nu blev det presentationer och föreläsningar med kommentarer och några enstaka frågor. Så mycket erfarenhet samlat i samma rum, så värdefullt det skulle vara att få höra personerna med afasi själva berätta, och de anhöriga, och provapårumsvärdinnorna, och assistenterna och logopederna och arbetsterapeuterna och allihop...
Det väcks massor av spännande tankar en sån här gång. Som så många gånger förr aktualiseras behovet av logopeder i primärvård och kommuner.
En positiv överraskning för mig var att alla ProvaPåRumsvärdinnor lärt sig om Skype och är intresserade. Och att det finns planer på att ha studiecirklar som gör kommunikationsböcker. Det hoppas jag få reda på mer om framgent.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar