tisdag 26 oktober 2021

Öppen förskola för familjer med särskilda behov

Svenska kyrkan i Umeå erbjuder öppen förskola "en mötesplats där du och ditt barn känner er trygga och kan delta på lika villkor? Väntar du på att få en diagnos till ditt barn? Har du ett litet barn med funktionsnedsättning eller en sjukdom som leder till anpassningar i det dagliga livet? ​
Då är öppna förskolan TilLiten en plats för ditt barn och dig.​ Här finns förståelse och kunskap för olikheter och som förälder kan du träffa andra som har en liknande vardag som din. 
Som föräldrar kan det vara en lättnad att få vara bara föräldrar och att barnet blir bemött för den hen är. 

PåTilLiten finns möjlighet till lek, sång, fika och samtal. Barngruppen som träffas är liten, lokaler och leksaker är anpassade och vi har höga hygienkrav. Barn 0-6 år är välkomna till oss.

Varför en egen mötesplats?
För en del familjer innebär det att när alla inkluderas att de själva exkluderas. Dessa familjer kan hamna i en ofrivillig isolering till följd av att det saknas mötesplatser där de kan känna sig trygga. De behöver exkluderas in. Det kan finnas flera skäl till att man inte kan gå till en öppen mötesplats. Här erbjuder vi ett tryggt alternativ."

(Det finns en koppling till Bräcke Diakoni)

https://www.svenskakyrkan.se/umea/tilliten?fbclid=IwAR2b4tFkPrgmx_r5w9o7Dzf8DxOiYyAOgmUZK7S2dv8Jsy2oP_WsTYZWIko


Det behövs goda små sammanhang, ett bra initiativ!
Med vänliga hälsningar 
/Signe

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar