torsdag 24 november 2011

Look good feel better


Idag råkade jag upptäcka en företeelse som jag inte visste fanns: make-up rådgivning för kvinnor som påverkats av cancer-behandling. Damerna träffas i grupp i anknytning till något av landets större sjukhus och får under ett par timmar råd av skickliga sminköser/make up artister och en uppsättning smink från olika företag i branschen. sminket är sponsrat men det är inte något visst företag som görs reklam för. Förutom vanlig sminkning får de lära sig sådant som är specifikt för kvinnor som genomgått olika behandlingar, t ex hur man ritar ögonbryn om de saknas och hur man kan knyta sjalar på olika snygga sätt istället för att använda varma peruker.
Det snurrade till i skallen på mig efter att jag pratat med den ena make-up artisten. Är det ytligt och hemskt - eller viktigt och värdigt? Ska man måsta låtsas må bra? Men det spelar roll för bemötandet hur man ser ut. Tråkigt att möta blickar som hajar till, att alltid bli påmind om sin sjukdom (som man kanske dessutom tillfrisknat från och kämpat klart med).
Här är deras hemsida look good feel better med information om var man anmäler sig om man är duktig på skönhetsvård och vill hjälpa till, var och när kurserna ges och bild-instruktion om hur man knyter sjalar och hur man ritar ögonbryn.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar