torsdag 19 januari 2012

Fyndat på stan


Det här stället från Kidigi finns att köpa på Kjell & Kompani. Finns för iPad2 men även för en del andra fabrikat om man tittar på www.kidigi.com

Vogel´s kunde man få tag på via Expert, fästen för iPad av lite stadigare slag, tänkt för väggmontering eller för att småvännerna ska kunna se på film i baksätet om man hänger upp sin iPad på nackstödets baksida. Skulle kanske gå att använda för att montera en iPad på en "hjälpmedelsarm" eller så finns det helt andra mycket mer ändamålsenliga lösningar redan för det, hos företag som inte har butik på stan?

På Kjell &Kompani såg vi en bra idé, en knäbricka stoppad med små lätta kulor (typ saccosäck) med en ficka för laddare och andra små tillbehör och med ett enkelt stativ i plast att fästa iPaden i. Det går att reglera lutningen steglöst men känslan var tyvärr lite för mycket engångsbestick i plasten. Endast liggande format (landscape-mode, inte portrait). Priset var vettigt, under 400kr. Men jag skulle vilja ha ett mer tillförlitligt material.


Här visas Justmobile encore, den finns på Grafit.

Safeware alloy på Grafit, "Mångsidig montering av en iPad med 90º rotation...\niPad Alloy Rotation Holder möjliggör en mängd olika monteringsalternativ, inklusive VESA fästen." En stadig ram att lägga den i, för att montera i något annat.

Med Apple camera connection kit (finns på Grafit) kan man koppla annat än digitalkameror till sin iPad, t ex kontakter för att kontaktstyra vissa appar som är gjorda med den anpassningen i åtanke. Trycka-hända.

Teknikmagasinet hade en Logitech dockningstation, speaker stand, för iPad2 som nog kan bli ett bra videosamtal-ställ. Inbyggda högtalare, ganska stabil.

Och så behövs skyddsfilm för touchskärm. Och kanske vantar för att kunna hantera pekskärm när man är ute. Och en väska att lägga det hela i. Och kanske en penna. Och... (jag köpte ingenting, gick bara runt och frågade säljarna)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar